"Οι Μαγικοί Συνδυασμοί Τροφών που χαρίζουν ευεξία!"

georgia demetriou

Ομιλήτρια: Γεωργία Δηητρίου, Ολιστικός Διατροφολόγος (S.N.H.S)

Τροφικές δυσανεξίες και τοξίνες είναι το μεγαλύτερο εμπόδιο στην προσπάθεια να χάνουμε βάρος. Οι δυσανεξίες ταΐζουν τις τοξίνες και οι τοξίνες δεσμεύουν το λίπος.

Κάθε σοβαρή προσπάθεια να εξαφανίσουμε τα περιττά κιλά θα πρέπει να ξεκινήσει με μια σωστή Αποτοξίνωση.

Οι γρήγορες δίαιτες που υπόσχονται θαύματα μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα πρέπει να αποφεύγονται όσο δελεαστικές και αν σας φαίνονται. Οι δίαιτες αστραπή δεν είναι ισορροπημένες, οπότε μπορούν να βλάψουν ανεπανόρθωτα την υγεία σας.

Το να συνδυάζουμε συγκεκριμένες τροφές μεταξύ τους, δεν είναι μόνο καλό για την γεύση που θα προκύψει, αλλά και για την υγεία μας και την καταπολέμηση ασθενειών. Οι τροφές επηρεάζουν την υγεία μας με μια σειρά από πολύπλοκους τρόπους και μπορεί να αποδειχθούν ακόμη πιο ωφέλιμες, όταν καταναλώνονται μαζί με κάποιες άλλες τροφές.  

Τα τελευταία 10 χρόνια, έχουν γίνει πολλές έρευνες για την κατανόηση της συνέργειας των τροφών. Η βασική ανάγκη για το σωστό συνδυασμό τροφίμων απορρέει από το γεγονός ότι ορισμένες τροφές απλώς δεν πάνε με άλλες. Από την άλλη πλευρά, ορισμένα τρόφιμα είναι εξαιρετικά συμβατά με άλλα. Με τον αρμονικό συνδυασμό τροφίμων θα βελτιωθεί σημαντικά η πέψη, η απορρόφηση και η αξιοποίηση όλων των θρεπτικών συστατικών από τις τροφές που καταναλώνουμε.

Οι διάφορες ομάδες τροφίμων αφομοιώνονται από τον οργανισμό μας με διαφορετικό τρόπο, σε διάφορα σημεία του σώματος και φυσικά χρησιμοποιώντας διαφορετικές χημικές ουσίες. Έτσι, προκειμένου το πεπτικό μας σύστημα να λειτουργεί αποτελεσματικά, θα πρέπει να προσέξουμε τους συνδυασμούς που κάνουμε στο πιάτο μας. Μερικά τρόφιμα απαιτούν ένα αλκαλικό περιβάλλον, ενώ ορισμένα άλλα απαιτούν όξινο (υδροχλωρικό οξύ) για την πέψη.

Ενώ το σώμα μας δεν είναι στην πραγματικότητα σε «δυσανεξία» οι φτωχοί συνδυασμοί τροφών, μπορεί σίγουρα να αναστατώσουν τον οργανισμό μας . Είναι ζωτικής σημασίας ότι οι άνθρωποι πρέπει να σταματήσουν να τρώνε πρόχειρο φαγητό, γλυκά και σοκολάτες και να στρέψουν το βλέμμα τους προς μια απλή διατροφή που να περιέχει σωστούς συνδυασμούς τροφίμων. Μόνο όταν έχουν αποδείξει την ικανότητα τους αυτή θα βελτιωθεί σημαντικά η πέψη, ο μεταβολικός τους ρυθμός και η συνολική υγεία τους.

Ποιοι είναι όμως οι μαγικοί συνδυασμοί τροφών που θα σας χαρίσουν ευεξία, και θα σας βοηθήσουν στο χάσιμο των περιττών κιλών αυξάνοντας τον μεταβολισμό σας;

Ελάτε την Κυριακή 15 Οκτωβρίου στην διάλεξη μας στις 4μμ. στην 10η Έκθεση Alterscope στο ΤΡΑΚΑΣΟΛ Cultural Centre στη Μαρίνα Λεμεσού για να μάθετε πώς!

Στοιχεία Επικοινωνίας

Γεωργία Δημητρίου

Ολιστικός Διατροφολόγος (S.N.H.S)

Θέτιδος 15, Κάτω Πολεμίδια, Λεμεσός, Κύπρος

Τηλ 00357 99242450

Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Website: www.yournutritionist.com.cy

Χορηγοί επικοινωνίας

           Enallaktikiagenda logo          YperNoisis logo1          

             

 

 

 

 

 

Joomla Templates by Joomla51.com